Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet

Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet

Hello everybody, it is me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet is one of the most popular of current trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It is easy, it is fast, it tastes yummy. They are fine and they look fantastic. Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet estimated approx 75 minutos.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet using 14 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve it.

Reseña Historica:

El chili con carne o chili (proveniente de la palabra Chili en Náhuatl) es una comida tradicionalmente mexicano-estadounidense (aparece como entrada en el "Vocabulario español de Texas", Por Gilberto Cerda, Berta Cabaza y Julieta Farias: (2. print.), University of Texas Press, 1953). Se considera un plato de lo que se denomina cocina Tex-Mex. Se supone que el chili es una comida originada por la influencia gastronómica mexicana en los Estados Unidos. Quizás sea uno de los platos más populares de la gastronomía norteamericana. En casi todos los restaurantes de comida rápida es posible conseguirlo en su menú solo o como parte de ensaladas.

En Venezuela hacemos nuestro propio chili con los frijoles negros, con arroz blanco y la carne molida mezclandolos directamente en el plato. Una anécdota interesante es que el actual presidente Barack Obama recientemente declaro que es unos de sus platos preferidos.

Desde nuestro punto de vista es un plato bien completo desde el punto de vista nutricional si se acompaña de ensaladas ya que contiene nutrientes de los tres principales grupos de la pirámide: proteínas, fibras y carbohidratos.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet:

  1. Ingredientes Para el Chili Con Carne
  2. 1 Libra carne de res molida
  3. 2 Tazas caraotas (frijoles) rojos blandos (cocidos sin condimento)
  4. 1 Taza tomate licuado en poca agua
  5. 1 Cebolla finamente cortada
  6. 8 Dientes ajos machacados (50% para el marinado de la carne y 50% para el sofrito)
  7. 1 Cdts comino fresco
  8. 1 Cdts adobo casero
  9. ¼ Cdts paprika o pimentón molido
  10. 1 Cdts sazón para fajitas
  11. 2 Cdas aceite (para el marinado)
  12. 2 Cdas aceite de oliva (para el sofrito)
  13. 1 Cda salsa barbecue
  14. al gusto Sal y pimienta

Steps to make to make Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet

  1. En un bowl ponga los ingredientes del marinado (ajo, adobo, aceite, Comino, paprika, sal y pimienta); remueva hasta unir todos los ingredientes
  2. Incorpore la carne molida y mezcle bien hasta que los condimentos estén bien esparcidos por la carne
  3. Deje marinar por una hora más o menos.
  4. Aparte en un cardero o recipiente de 6 litros coloque el aceite de oliva, el ajo restante; cocine por 1 minuto a fuego medio
  5. Incorpore la cebolla; mezcle hasta unificar los ingredientes; cocine hasta que la cebolla se cristalice
  6. Adicione la carne al sofrito; remueva muy bien y sofría por 4 minutos a fuego medio alto, sin dejar de remover
  7. Añada el tomate y deje hervir a fuego medio alto
  8. Adicione la salsa barbecue; cocine por 30 minutos a fuego medio
  9. Ponga los frijoles y remueva hasta unificar toda la preparación
  10. Corrija de sal y pimienta; apague el fuego y deje reposar hasta que la carne este a temperatura ambiente
  11. Tips:
  12. Puede sustituir la carne de res molida, por carne de pollo molida o pavo, en cuyo caso sustituya también los frijoles rojos por frijoles blancos, es decir en lugar de preparar con chile con carne, seria chile con pollo o chile con pavo. Estoy seguro que también les encantará.

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual tastes in time. Whether you want to offer a recipe that makes use of less or more components or is a bit basically zesty, you can make easy changes to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes promptly. When it comes to standard food preparation abilities for novices you do not need to learn them however only if you grasp some basic cooking strategies.

This isn't a full overview to quick as well as simple lunch dishes yet its good food for thought. Hopefully this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food How to Prepare Award-winning Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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