Queso relleno con picadillo Yucateco
Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Queso relleno con picadillo Yucateco. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Queso relleno con picadillo Yucateco is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Queso relleno con picadillo Yucateco is something which I've loved my whole life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Queso relleno con picadillo Yucateco, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Queso relleno con picadillo Yucateco delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Queso relleno con picadillo Yucateco is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Queso relleno con picadillo Yucateco estimated approx 80 minutos.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Queso relleno con picadillo Yucateco using 44 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.
Se puede servir como platillo principal acompañado de tortillas para hacer tacos o también, como botana acompañado de un aperitivo.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Queso relleno con picadillo Yucateco:
- 1de aprox. dos kilos queso de bola tipo Edam
- ----- Para el picadillo:
- 1 kilo carne de puerco molida
- 1 cebolla cortada en cuatro
- 2 dientes ajo
- 2 hojas laurel
- 2 ramitas orégano fresco
- 1 cebolla finamente picada
- 1 diente ajo
- 4 cucharadas manteca de puerco
- 400 gramos jitomate pelado, despepitado y picado
- 1 pimiento morrón picado
- 3 ramas perejil fresco
- 1 zanahoria pelada y picada
- 50 gramos chicharos
- 1/2 cucharadita canela en polvo
- 1/2 cucharadita comino en polvo
- 2 pimientas gordas
- 2 pimientas negras
- 1/4de taza vinagre de manzana
- 1/4de taza manzana pelada y picada
- 1/4 de taza vino blanco
- 1 huevo duro cocido y picado
- 50 gramos pasitas
- 50 gramos almendras peladas y afiladas
- 50 gramos aceitunas despepitadas y picadas
- 3 cucharadas alcaparras
- Sal de mar
- ----- Para el kol:
- 1 litro caldo donde se coció la carne
- 100 gramos manteca de puerco
- 1/2 taza harina
- al gusto Caldo de pollo en polvo
- 3 ramas cilantro fresco picado
- ----- Para la salsa roja:
- 1 cucharada manteca de cerdo
- 1 cebolla mediana
- 1 pimiento morrón finamente picado
- 1 diente ajo finamente picado
- 8 jitomates medianos pelados, despepitados y picados
- 1 cucharada alcaparras
- 2 cucharadas aceitunas deshuesadas y picadas
- 1/4 de taza vino tinto
- al gusto Sal de mar y pimienta
Steps to make to make Queso relleno con picadillo Yucateco
- Para el picadillo:
- Se pone a cocer la carne con la cebolla partida en cuatro, los 2 dientes de ajo; las hojas de laurel, el orégano y sal al gusto. Se escurre y se aparta el caldo. En la manteca se acitronan la cebolla, el ajo y el pimiento morrón; se añaden el resto de ingredientes, sal y pimienta al gusto, se deja sazonar todo muy bien y se le añade la carne, dejando al fuego unos minutos,rectificar sabor agregando sal de mar y pimienta recién molida.
- Para el kol:
- Se calienta el caldo y se le añade la manteca, cilantro fresco picado, la harina y el caldo de pollo en polvo, se mezcla todo muy bien con un batidor de alambre.
- Salsa roja:
- En la manteca se acitrona la cebolla, el pimiento morrón y el ajo, se añaden el jitomate, las alcaparras, las aceitunas y se deja sazonar todo muy bien hasta que la salsa esté especita y no sepa a crudo el jitomate, rectificar sabor agregando sal de mar y pimienta recién molida y el vino tinto,sazonar por 5 min. mas.. Al queso se le quita con un cuchillo fino la cáscara roja, se le corta una tapita encima y se vasta, dejando una pared de un grosor de 1½ a 2 cm, se rellena con el picadillo, se tapa, se envuelve en un trapo de manta de cielo, se amarra y se hornea a baño maría en un horno precalentado a 170ºC durante aproximadamente 30 minutos.
- PRESENTACIÓN Se coloca el queso en un platón, rodeado por un lado con el Kol y por el otro con la salsa de jitomate.
As your experience as well as confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you wish to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make basic changes to attain this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. As for basic cooking skills for novices you don't require to learn them yet only if you grasp some easy food preparation techniques.
This isn't a total overview to fast and also very easy lunch recipes however its excellent something to chew on. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Queso relleno con picadillo Yucateco. Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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