Receta de Enchiladas Rojas

Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Receta de Enchiladas Rojas. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Receta de Enchiladas Rojas is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. They're nice and they look fantastic. Receta de Enchiladas Rojas is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Receta de Enchiladas Rojas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Receta de Enchiladas Rojas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Receta de Enchiladas Rojas is casita. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Receta de Enchiladas Rojas using 15 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Esto les encantara a lo Mexicanos deberian tratarlo

Ingredients and spices that need to be Take to make Receta de Enchiladas Rojas:

  1. 4 chiles guajillo abiertos, limpios y sin semillas
  2. ▢4 chiles anchos abiertos, limpios y sin semillas
  3. ▢2 dientes de ajo picados
  4. ▢¼ cucharadita de orégano seco mexicano
  5. al gusto ▢Sal y pimienta
  6. ▢12 to rtillas de maíz
  7. ▢2 tazas de carne deshebrada de cerdo o pollo opcional
  8. ▢1 ½ taza de queso fresco desmoronado
  9. ▢½ taza de cebolla blanca finamente picada
  10. ▢⅓ de taza de aceite vegetal
  11. Guarnición opcional:
  12. ▢2 tazas de papas precocidas y partidas en cubos
  13. ▢Rábanos
  14. ▢2 tazas de zanahorias precocidas y partidas en cubos
  15. ▢Lechuga o repollo

Instructions to make to make Receta de Enchiladas Rojas

  1. Vamos a empezar con la salsa: Tuesta ligeramente los chiles en un comal caliente, presionándolos con la ayuda de una espátula, pero asegurándote de no quemarlos. (Este paso toma sólo unos segundos en cada lado).
  2. Una vez asados los chiles colócalos en una cacerola con agua y cocínalos a fuego lento durante 15 minutos, o hasta que estén blandos.
  3. Retira la olla del fuego y deja enfriar los chiles durante 10 o 15 minutos. (Recuerda que estos deben estar suaves y blandos).
  4. Después de que los chiles se hayan enfriado, escúrrelos y colócalos en la licuadora junto con los dientes de ajo; añade ½ taza de agua limpia y licúa hasta obtener una salsa suave. (Si la salsa está muy espesa o no se molieron bien los chiles, es necesario pasarla por un colador fino). Sazona con el orégano, la sal y la pimienta.
  5. Precalienta el horno a 350oF (180oC) para mantener las enchiladas calientes mientras terminas de ensamblarlas.
  6. En un sartén grande agrega las 2 cucharadas de aceite vegetal y caliéntalo a fuego medio. (Ve añadiendo el aceite poco a poco — según sea necesario — mientras fríes las tortillas, ya que si lo agregas todo a la vez las tortillas lo absorberán y se romperán).
  7. Sumerge las tortillas — una a una — en la salsa hasta que ambos lados se mojen bien.
  8. Después coloca la tortilla en el sartén con el aceite caliente y fríe por ambos lados. (Esto sólo tarda unos segundos). Coloca la enchilada en un plato. Agrega más aceite al sartén conforme se necesite y continúa con el proceso de freír las tortillas: primero las pasas por la salsa y después por el aceite. Coloca dentro del horno precalentado el plato donde estás poniendo las enchiladas para mantenerlas calientes mientras terminas de freír el resto de las tortillas.
  9. Para servir las enchiladas, primero coloca el relleno de tu elección en el centro de la tortilla y luego dóblala o enróllala como se observa en la foto de arriba.
  10. Espolvorea las enchiladas con el queso y la cebolla; agrega cualquier otra guarnición a tu gusto, y… ¡a disfrutar!

As your experience and also confidence grows, you will certainly locate that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you intend to offer a dish that makes use of fewer or more components or is a little essentially zesty, you can make basic changes to achieve this objective. To put it simply, start making your dishes in a timely manner. When it comes to basic food preparation abilities for novices you do not require to discover them yet just if you master some easy cooking techniques.

This isn't a full overview to fast and also easy lunch recipes however its good something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your household without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Steps to Prepare Favorite Receta de Enchiladas Rojas. Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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